Over mij

tuxpi.com.1409169416 nieuwIk ben Joyce Strijbos, in 1992 geboren te Venlo. Al vroeg merkte ik dat ik muziek heel erg leuk vond. Op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen met het spelen van viool bij Kunstencentrum Venlo. Op 15-jarige leeftijd ging ik me ook interesseren voor gitaar en zang. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot om van deze hobby mijn beroep te maken.
Daarom heb ik er op 17-jarige leeftijd, na het behalen van mijn VWO-diploma, voor gekozen om Docent Muziek te gaan studeren aan het conservatorium van Maastricht. Een ontzettend leuke opleiding, waar we met name les kregen in zang, gitaar en piano. Ook het werken in bands had prioriteit binnen de opleiding. In december hoop ik deze studie af te ronden. Ik heb me gespecialiseerd in Muziek in Kunsteducatie (MIK) maar ook in Orthopedagogische Muziek Beoefening (OMB). Hierdoor weet ik muziek als doel, maar ook als middel te gebruiken. Als OMB-er werk ik aan de ontwikkeling van het kind (op cognitief, sociaal-emotioneel en motorisch vlak), maar ook aan de individuele en muzikale groei door het maken van muziek.

Sinds augustus 2011 geef ik met veel plezier muziekles in Maastricht. Dit is begonnen met 4 leerlingen voor gitaar, maar heeft zich ontzettend snel uitgebreid naar leerlingen voor gitaar, piano, ukelele en viool.
Wanneer ik met mijn leerlingen werk, vind ik het belangrijk dat ze plezier hebben in het maken van muziek. Een voorwaarde om plezier te hebben is een veilige situatie, die ik ook altijd voor mijn leerlingen probeer te creëren. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de leerlingen de liedjes mogen spelen waarbij ze zelf veel aansluiting vinden. Daarnaast probeer ik altijd goed aan te sluiten op wat de leerling kan en wil. Meer informatie over de instrumentale lessen kunt u vinden op de pagina Instrumentale lessen.

Naast deze individuele lessen geef ik ook peuter-/kleuterlessen. Dit is voor kinderen tussen 9 maanden en 7 jaar oud. Ook dit vind ik ontzettend leuk om te doen! Meer informatie over deze lessen kunt u vinden op de pagina Groepslessen.