Ons Team

Oprichter Joyce

cutmypic (1)Ik ben Joyce Strijbos, in 1992 geboren te Venlo. Al vroeg merkte ik dat ik muziek heel erg leuk vond. Op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen met het spelen van viool bij Kunstencentrum Venlo. Op 15-jarige leeftijd ging ik me ook interesseren voor gitaar en zang. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot om van deze hobby mijn beroep te maken.
Daarom heb ik er op 17-jarige leeftijd, na het behalen van mijn VWO-diploma, voor gekozen om Docent Muziek te gaan studeren aan het conservatorium van Maastricht. Een ontzettend leuke opleiding, waar we met name les kregen in zang, gitaar en piano. Ook het werken in bands had prioriteit binnen de opleiding. In augustus 2015 heb ik deze studie afgerond. Ik heb me gespecialiseerd in Muziek in Kunsteducatie (MIK) maar ook in Orthopedagogische Muziek Beoefening (OMB). Hierdoor weet ik muziek als doel, maar ook als middel te gebruiken. Als OMB-er werk ik aan de ontwikkeling van het kind (op cognitief, sociaal-emotioneel en motorisch vlak), maar ook aan de individuele en muzikale groei door het maken van muziek.

Sinds augustus 2011 geef ik met veel plezier muziekles in Maastricht. Dit is begonnen met 4 leerlingen voor gitaar, maar heeft zich ontzettend snel uitgebreid naar leerlingen voor gitaar, piano, ukelele en viool.
Wanneer ik met mijn leerlingen werk, vind ik het belangrijk dat ze plezier hebben in het maken van muziek. Een voorwaarde om plezier te hebben is een veilige situatie, die ik ook altijd voor mijn leerlingen probeer te creëren. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de leerlingen de liedjes mogen spelen waarbij ze zelf veel aansluiting vinden. Daarnaast probeer ik altijd goed aan te sluiten op wat de leerling kan en wil. Meer informatie over de instrumentale lessen kunt u vinden op de pagina Instrumentale lessen.

 

Zangdocente Manon

cutmypicMijn naam is Manon Strijbos, geboren in 1995 te Venlo. Net als mijn zus vond ik muziek vanaf kinds af aan al prachtig. Als klein meisje wilde ik heel graag dwarsfluit leren spelen, maar om les te kunnen nemen moest ik eerst beginnen met blokfluitles, waar ik op 7-jarige leeftijd mee ben begonnen. Met 8 jaar startte ik met dwarsfluitles en niet veel later merkte ik dat ik het ook erg leuk vond om te zingen. Ik nam vanaf mijn 11e zanglessen bij Kelly ter Horst. Ik vond het erg leuk om deel te nemen aan competities zoals het Kinderen voor Kinderen Songfestival en lokale optredens. Hier leer je, zeker als kind, ontzettend veel van! Naast de lessen van Kelly ter Horst heb ik les gehad van Ben Benders (Kunstencentrum Venlo) en Anya Straatman (Vocalshop), waar ik een ontzettend leuke en leerzame tijd heb gehad!

Sinds september 2015 verzorg ik de zanglessen bij Joyce Strijbos Muziekeducatie. Op vrijdag geef ik les in Maastricht. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen een goede zangtechniek ontwikkelen. Dit is immers de bouwsteen voor elke zanger/zangeres! Vanzelfsprekend moet dit gebeuren op een leuke, speelse wijze, want niets is belangrijker dan plezier hebben in het zingen! Naast zangoefeningen werken we natuurlijk ook aan voornamelijk musical- en popliedjes, gericht op wat de leerling zelf leuk vindt.

Mede dankzij haar enorme hoeveelheid ervaring en haar passie om met kinderen te werken is Manon een fantastische aanvulling binnen ons team!

 

Muziekdocent Jop

JopMijn naam is Jop Willemsen, geboren in 1996 en ik kom uit Landgraaf. Op mijn 15e ben ik begonnen aan mijn eigen muzikale reis en ben ik gitaar gaan spelen. Door de jaren heen en voor een groot deel dankzij mijn opleiding Docent Muziek heb ik mijn horizon verbreed en ben ondertussen bezig met het spelen van gitaar, basgitaar, piano, drums, percussie, ukelele en meer. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik erachter kwam dat er nog zóveel meer is te leren en dit maakte me steeds enthousiaster.
Ik ben in 2018 afgestudeerd aan de Docent Muziek opleiding in Maastricht en momenteel ben ik  bezig met de opleiding Composing/Arranging aan de Jazzafdeling van het Conservatorium Maastricht.
Ik geloof dat je het beste kunt leren met behulp van de muziek die je zelf leuk vindt! Tijdens de lessen kies ik dan ook samen met de leerlingen geschikte liedjes en melodieën, waar we bruikbare dingen uit kunnen halen om ze verder te helpen op hun instrument!

Jop past dankzij zijn kennis, geduld en visie erg goed in ons team!